Wat Te Doen met een Foto?

Liggen jouw favoriete foto’s ook maar ergens in een kast te verstoffen? Dat is natuurlijk heel erg zonde. En dat terwijl je er met FOTO.com en andere fotobedrijven zoveel mooie dingen mee kan doen. En zelf kun je natuurlijk ook je creativiteit uit de kast trekken en iets moois creëren. Maar wat kun je nou eigenlijk allemaal met foto’s doen? Ben je daarvoor afhankelijk van een bedrijf dat een fotoproduct voor je maakt? En wat voor dingen kun je allemaal zelf met je foto’s doen? Wij willen je hiervoor graag wat verschillende ideeën geven. Want jouw favoriete en mooiste foto’s, die mogen natuurlijk door iedereen gezien worden.

Een Fotoalbum

Het is natuurlijk al een heel oud idee: een fotoalbum samenstellen. Je plakt hierbij de foto’s in, schrijft er iets bij en voegt misschien nog wat leuke stickers en andere dingen toe. Met digitale foto’s is dit echter lastiger. Nu worden foto’s immers lang niet meer zo vaak afgedrukt als vroeger het geval was en staan de meeste foto’s op een computer. Fotobedrijven hebben hier iets op bedacht. Je kunt namelijk tegenwoordig heel makkelijk zelf een fotoboek maken. Je upload dan de foto’s in een programma en kunt ze zo naar een pagina slepen. Ook kun je ze in een kader zetten, de achtergrond van de pagina aanpassen en wat leuke decoraties toevoegen. Zo heb je al snel niet een fotoalbum maar een echt fotoboek.

Een Scrapboek

Een andere variant op een gewoon fotoboek is een scrapboek. Daar gaat het niet alleen om de foto’s maar vooral om de hele aankleding van het boek. Het wordt dan een heel knutselwerk met golvende pagina’s, ribbeltjespapier, opvallende decoraties, strikjes, lintjes, touwtjes en nog veel meer. Je kunt het zo gel maken als je zelf wilt. Je krijgt dan een echt boekje met verschillende lagen en vormen. Het wordt een heel kunstwerkje dat je helemaal met de hand maakt en een foto als middelpunt heeft.

Een Fotocollage

Als je liever iets hebt wat je aan de muur kan hangen dan kun je ook kiezen voor een mooie collage. Deze zijn digitaal makkelijk te maken, maar je kunt ook zelf aan de slag. Je koopt dan een grote lijst en doet daarin alle foto’s die je wilt. Je kunt creatief bezig gaan met uitknippen, bijknippen, verschuiven en foto’s op of juist over elkaar te zetten. Je kunt lege plekken opvullen met uitgeknipte hoofdfoto’s of andere aankleding. Zo kun je zoveel mogelijk foto’s in één collage gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een college maken van je vrienden of alle mensen die voor jou belangrijk zijn. Maar ook een collage van die leuke reis is een origineel idee.

Een Ander Fotoproduct

Mocht je liever één foto centraal houden, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een foto op canvas. En daarnaast zijn er tegenwoordig nog veel meer dingen waar een foto op kan worden afgedrukt. Denk aan aluminium, hout of glas. En dan zijn er nog originelere dingen zoals een foto op een beker, kussen, plaid of telefoonhoesje. Je kunt het haast zo gek niet bedenken of er kan wel een foto op.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *