Wat kan een animatievideo toevoegt aan jouw bedrijf

Een animatievideo voegt extra waarde toe. Ieder bedrijf zet zijn content kracht bij door het plaatsen van een foto. Dit komt vertrouwelijk over. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar als een foto je website betrouwbaarder maakt, wat doet een video dan wel niet? In dit artikel bespreek ik de opkomt van videomarketing en laat ik je zien wat voor voordelen je uit een animatievideo kan halen.

Maar wat is een animatiestudio eigenlijk?

Een animatiestudio is een werkplek waar men getekende figuren in een film tot leven brengt. Met hulp van een animatiestudio maak je je content levendiger. Tegenwoordig heb je veel uitleganimaties die niet langer dan 90 seconden duren. De communicatie moet tegenwoordig steeds korter en krachtiger zijn, zeker bij jongeren. De mogelijkheden voor een video zijn eindeloos. Hieronder laat ik het je zien.

Extra kracht in je communicatie

De trend videomarketing

Videomarketing rukt steeds meer op. Zo bestond in 2017 69% van het internetverkeer uit video. Dit merk je wel aan de investeringen die grote bedrijven als Yahoo en Liveroll doen. In Nederland zie je dit ook terug. RTL Nederland en SBS richten zich meer en meer op jongeren die video’s maken op Youtube.

Een animatie maakt een boodschap begrijpelijk

Het voordeel van een animatiefilm is dat moeilijk uit te leggen producten kort en krachtig worden uitgelegd. Verder kan je je marketingstrategie extra kracht te zetten door je film in je huisstijl te zetten.

Een video op maat gemaakt

Wat ook fijn is, is dat je een animatievideo geheel naar eigen wens kan inrichten. Een animatievideo heeft geen limiet. Of het nou al een concreet product is, of slechts een visie of de stappen van een project, het is allemaal mogelijk. Je kan je complete verhaallijn erin verwerken. Met behulp van een animatiestudio krijg je niet iemand in beeld die slecht uit zijn woorden komt of niet bij je bedrijf past. En zijn er toch onverhoopt nog onderdelen die niet goed zijn? Dan kan het makkelijk gecorrigeerd worden!

Alles is zichtbaar

Elk onderdeel van de video kan je laten zien, hoe klein of onbereikbaar het gedeelte in werkelijkheid ook is. Elk gedeelte van de video kan je inzoomen, zodat aspecten die met het blote oog niet zichtbaar zijn nu wel duidelijk in beeld komen. Wanneer je bijvoorbeeld een informatie wilt delen over bacteriën is een animatievideo een uitstekend middel voor je boodschap.

Zet je marketing in

Verstandig is om je eigen huisstijl in de video te zetten. Goed voor je merkherkenning! Doordat je huisstijl ook visueel is maak je je boodschap consistent.

Meten is weten

Doordat een animatievideo online is kan het worden gemeten. Hierdoor weet je of je video goed presteert of dat er nog dingen moeten worden aangepast. Naast het aantal bezoekers kan je in sommige gevallen ook de aandachtsspanne meten!

Zichtbaar tevreden

Oké, niet iedere situatie is geschikt voor een animatiefilm. Maar het is een gemiste kans als je niet onderzoekt wat een animatievideo voor je situatie kan betekenen. Een animatievideo is zeker in de opkomende videomarketing steeds belangrijker. Er zijn genoeg voorbeelden van complexe onderwerpen die visueel beter begrijpelijk worden. Je kijkt je ogen uit!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *