Waarom foto’s bewerken?

Het bewerken van foto’s gebeurd overal, of je het nu wel of niet wilt. Wanneer je deze vaardigheid niet hebt ben je er vaak op tegen, maar wanneer je deze vaardigheid onder de knie hebt, wil je eigenlijk alleen nog maar meer bewerken.

Waarom leuk?

Het is ten eerste leuk om te photoshoppen, zo kun je de gekste plaatjes en composities maken door bijvoorbeeld foto’s in elkaar te zetten. Ook kun je jouw foto’s een stuk mooier laten lijken, dus ook handig wanneer je bijvoorbeeld je huis op internet te koop zet. Ook kun je er gemakkelijk uitnodigingen en posters meemaken, hartstikke handig dus.

Echter zien veel mensen het als een soort vals spelen, maar zolang jij geen journalist bent die de waarheid moet laten zien aan de wereld, zie ik het zelf niet als vals spelen. Toch kun je je afvragen of fotografen buiten de computer niet ook vals spelen. Het verbeteren van de belichting, kwaliteit van de camera, filter die in de camera wordt gebruikt en op welk papier wordt een foto afgedrukt. Dit zijn allemaal trucjes om het gewenste resultaat te krijgen van een foto.

Maar het kost mij veel tijd en moeite

Dit valt vaak erg mee, zodra je begint en het programma een klein beetje doorhebt kun je al erg gemakkelijk foto’s bewerken met een paar muisklikken. Je wordt er vanzelf beter in en het is ook zeer verslavend, je gaat het steeds vaker gebruiken al is het alleen maar voor het uitsnijden van een foto of dat kleine filtertje voor jouw profielfoto op Facebook.

Wil jij nou een klein duwtje in de rug hebben om het programma gelijk door te hebben. Dan kun jij je inschrijven voor de cursus Photoshop CC van Learnit.

This entry was posted in Fotografie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *