Waar moet je op letten bij het inhuren van een cameraman?

Geef jij binnenkort een groot feest waar veel mensen op af komen en wil je al jouw hoogtepunten vastleggen? Dan is het verstandig om iemand te vragen die jou hierbij kan helpen, bijvoorbeeld een professionele cameraman of fotograaf. Zij kunnen op jouw feest prachtige foto’s en video’s maken waar je jaren later nog steeds plezier van kunt hebben. Echter moet je wel op een aantal dingen letten als je een fotograaf of cameraman gaat inhuren. Welke zijn dat?

Doelstellingen

Voordat je een fotograaf of cameraman wilt inhuren is het raadzaam om vooraf allerlei zaken en details te bespreken, bijvoorbeeld de doelstellingen van jouw feest. Is het de bedoeling dat het er gewoon foto’s of video’s worden gemaakt voor het plezier? Of stel je hier nog bepaalde eisen aan, bijvoorbeeld dat sommige foto’s close-up worden genomen en dat video’s af en toe moeten inzoomen? Voor een cameraman of fotograaf zijn zulke details heel belangrijk. Geef dus aan wat jouw wensen zijn zodat de expert hier rekening mee kan houden.

Aantal foto’s en video’s

Wat ook zeker niet vergeten mag worden is het aantal foto’s en video’s dat gemaakt moet worden. Sommigen kiezen er juist bewust voor om zoveel mogelijk vast te laten leggen en de bruikbare er later worden uitgefilterd. Anderen werken liever met een maximum aantal, want sommige cameramannen of fotografen moet je namelijk betalen voor het aantal foto’s of video’s. Het is dus ook verstandig om dit bespreekbaar te maken zodat je weet waarvoor je uiteindelijk betaalt.

Programma bespreken

Voor een cameraman of fotograaf is het ook handig om te weten hoe het programma zal verlopen. Hij moet namelijk wel weten op welke locatie en op welke tijdstip hij aanwezig moet zijn. Wil je dat hij alleen op een bepaald tijdstip langskomt of hij vanaf het begin erbij zijn? Stem dit goed met diegene af zodat hij ook weet waar hij aan toe is.

Montage

Tot slot moet je het ook over de montage hebben van de gemaakte videobeelden. Wil je er effecten bij hebben met tussenshots of wil je muziek op de achtergrond horen? Dit soort kwesties is ook goed om vooraf af te stemmen zodat de cameraman hier ook rekening mee kan houden.

Bespreek dus bovenstaande dingen goed zodat je een geslaagd feest krijgt met mooie foto’s en video’s.

This entry was posted in Fotografie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *