Waar je op moet letten bij interieurfotografie

Interieurfotografie is een kunst apart. Het begint al met de apparatuur, een groothoeklens met statief is vaak onmisbaar. In combinatie met daglicht krijg je dan vaak de mooiste foto´s.

Een interieurfotograaf heeft vaak de keuze om close ups te maken of middels een overzichtsfoto een gehele ruimte te laten zien. Om een goede impressie van een ruimte te krijgen en de sfeer goed over te brengen is een combinatie van close ups en overzichtsfoto´s vaak de beste combinatie.

Naast de juiste materialen en compositie is de styling bij een interieurfotograaf ook erg belangrijk. Vaak moet je oppassen dat het niet te druk wordt. Een goede fotograaf zal bij het interieur vaak uitgaan van het credo ´less is more´.

Let bij het fotograferen van een interieur ook op welke hoek je maakt. Fotografeer recht van voren of juist in een (perfecte) hoek. Door vanuit een hoek te fotograferen laat je het beste zien hoe groot een ruimte is. Voor wat leuke voorbeelden van een goede interieurfotograaf kun je bijvoorbeeld kijken op http://www.jkf.nl/.

Tot slot een belangrijke tip, houd de verticalen recht. Wanneer je je camera niet recht houdt, lijkt het interieur naar voren of naar achteren te vallen. Hierdoor moeten onze hersens de beelden corrigeren wat afleid van de echte foto. Wanneer je zorgt dat je camera altijd perfect recht staat dan voordkom je schuine lijnen en ziet je interieurfoto er veel beter uit.
Succes met het schieten van je interieurfoto’s!

This entry was posted in Fotografie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *