Voordelen en nadelen van beamers

Met een beamer kun je op een groot scherm video- en computerbeelden projecteren. Dit beeld wordt geprojecteerd vanaf een beeldbron zoals een computer, laptop, televisie of dvd-speler. Een beamer wordt ook wel een projector genoemd. Deze projectoren worden veel gebruikt in het zakenleven en in het onderwijs voor bijvoorbeeld het geven van presentaties, voor visuele ondersteuning bij lessen en om (educatieve) films op te vertonen. Ook voor particulieren zijn er beamers op de markt. Deze beamers zijn met name populair bij fanatieke gamers en filmliefhebbers.

Voordelen van beamers

Het grote voordeel van een beamer is dat je een beeld in een groot beeldformaat kunt projecteren. Dit is handig wanneer je een beeld aan een grote groep mensen wilt tonen, zoals een powerpoint presentatie op je werk of een aflevering van SchoolTV in de klas. Films en videogames kunnen ook heel goed met behulp van een beamer op een projectiescherm worden vertoond, waardoor het spelen van een spelletje of het kijken van een film een unieke ervaring wordt.

Nadelen van beamers

Beamers zijn niet goedkoop. Niet in de aanschaf, maar ook niet in gebruik. De lamp die een beamer nodig heeft om beeld mee te projecteren is erg prijzig.

Een ander nadeel is dat een beamer heet wordt en heeft een ventilator nodig om af te koelen. Deze ingebouwde ventilators maken geluid en kunnen vooral in een kleinere ruimte soms voor onaangename afleiding zorgen. Tot slot is de geluidskwaliteit van een ingebouwde speaker in een projector niet heel goed. Sommige beamers hebben niet eens een speaker. Je zult dus zelf nog voor een extern audiosysteem moeten zorgen.

This entry was posted in Huis & Interieur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *