Verschillende materialen van cameratassen

Een degelijke tas waar je waardevolle spullen zoals een camera en toebehoren mee kunt nemen en die je nonchalant over je schouder kunt hangen noemen we een cameratas of een schoudertas. De cameratas of schoudertas heeft in het algemeen een brede schouderband zodat het gewicht van de tas goed over je schouder te verdelen is en waardoor je nek of rugklachten kunt voorkomen.

Cameratassen

De cameratas heeft natuurlijk genoeg ruimte om een camera en bijbehorende materialen in op te bergen, te denken valt aan extra vakken voor batterijen of accu en ruimte voor het veilig opbergen van lenzen.

Natuurlijk is er bij het maken van deze cameratassen of schoudertassen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het materiaal. Zo zijn de meeste cameratassen weer en stoot bestendig, dat wil zeggen dat als je per ongeluk je tas zou laten vallen je erop moet kunnen vertrouwen dat de inhoud veilig is.

De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en welke voor jou het meest geschikt is hangt natuurlijk van de grootte van de camera af en al het extra materiaal wat je er in kwijt wilt.

Verschillende materialen

Daarnaast is er volop keuze in materialen. Zo kun je kiezen uit leren tassen of degelijke nylontassen en alles wat daartussen in zit. De materiaalkeuze bepaalt mede of een tas geschikt is om mee naar buiten te nemen onder extreme omstandigheden. Daarnaast heb je ook nog keuze uit verschillende modellen, van heel klassiek tot modern. Gesloten met een flap, drukkertje of rits en natuurlijk is er nog de kleur of print. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het gebruiksgemak.

 

 

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *