Tips voor je make-up met een fotoshoot

Heb je binnenkort een fotoshoot? Dan wil je natuurlijk op je allermooist op de foto staan. Maar wist je dat ongeveer 50% van je make-up wegvalt op een foto? Bij een professionele fotoshoot wordt vaak gebruik gemaakt van krachtige flitsers. Daar moet je rekening mee houden met je make-up. Het maakt niet uit welke make up merken je gebruikt. Het is belangrijk dat je weet hoe je je make-up moet opdoen voor een fotoshoot.

1. Concealer aanbrengen

Make-up kun je het beste aanbrengen op een schone huid. Dus reinig je huid goed voordat je aan de slag gaat. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de concealer. De concealer zorgt ervoor dat je oneffenheden zoals pukkels, roodheid en blauwe plekjes niet meer zichtbaar zijn. Bovendien zorgt het ervoor dat je geen dikke foundation laag hoeft aan te brengen.

2. Foundation aanbrengen

De foundation kun je het beste aanbrengen op een schone huid. Dus reinig je huid goed voordat je aan de slag gaat. Daarna kun je de foundation op je huid aanbrengen. Zorg ervoor dat je het mooi egaal over je gezicht aanbrengt.

3. Blush aanbrengen

In deze stap gaan we blush aanbrengen. Met een blush kun je kleur in je gezicht aanbrengen. Heb je veel roodheid in je huid? Dan kun je het beste voor een beige kleur kiezen, omdat dit de roodheid egaliseert. Om je sproetjes in je gezicht te egaliseren kun je kiezen voor een roze/perzik tint. Heb je van nature weinig kleur in je huid? Een roze of rode tint zorgt voor een natuurlijke blos. Voor een fotoshoot mag een blush duidelijk worden aangebracht.

4. Wenkbrauwen aanzetten

Niet iedereen is gezegend met prachtige volle wenkbrauwen. Maar gelukkig kun je je wenkbrauwen tekenen en aanzetten. Hierdoor lijkt het toch alsof je volle wenkbrauwen hebt. En bovendien krijg je een mooi contrast in je foto. Als je je wenkbrauwen normaal gesproken ook al tekent en aanzet, dan hoef je dit niet extra donker aan te zetten.

5. Oogschaduw aanbrengen

Bij oogschaduw geldt hoe meer hoe beter het zichtbaar is op de foto. Dus gebruik je het liefst een uitgesproken kleur oogschaduw? Dan kun je prima voor een extra intens tintje gaan. Werk je graag met een donkere eyeliner? Gebruik gerust een dikkere laag dan je normaal gewend bent. Dit geldt trouwens ook voor de basic make-up look. Wanneer je te bescheiden bent met je make-up, dan zal dit op de foto in het niets vallen.

6. Lippenstift

Door je lippen te voorzien van een kleurtje zal je gezicht nog sprekender worden. Hou rekening met het feit dat de flitser van de foto een huidkleurige of lichtroze lippenstift nog lichter laat lijken. Met een roodtint op je lippen sta je altijd goed op de foto.

This entry was posted in Hobby & Vrije tijd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *