Onderwater camera’s

Onderwater camera’s veroveren langzaamaan bepaalde huishoudens. Steeds meer mensen ontdekken hoe enorm speciaal en mooi het kan zijn om onder water foto’s te kunnen maken. Vaak komt men er, bijvoorbeeld tijdens het duiken op exotische plaatsen, te laat achter dat over een dergelijke camera beschikken toch wel erg mooi zou zijn. Maak avontuurlijke foto’s onder water, of maak indrukwekkende video opnames tijdens het snorkelen. De meeste van deze camera’s kun je ook prima gebruiken om HD beelden te maken boven water. Bijvoorbeeld tijdens het skiën of klimmen.

Welke camera?

Er zijn erg veel typen camera’s te koop (waaronder op Tech66.nl), die prima onder water te gebruiken zijn. Het beste is om bijvoorbeeld een compact camera te kopen die, zonder extra bescherming, prima in en onder water gebruikt kan worden. Dit soort camera’s kunnen meestal een diepte variërend van 3 tot 15 meter aan. Deze onderwatercamera’s zijn eigenlijk uitsluitend voor consumentengebruik geschikt. Ben je een professionele duiker en duik je diep? Dan moet je kiezen voor een ‘onderwaterhuis’, om je camera te beschermen. Een goed onderwaterhuis beschermt je onderwatercamera tot een diepte van wel 30 meter. Fotografeer je met een SLR camera (Spiegel Reflex), dan kost een onderwaterhuis al gauw duizend euro of meer. Voor een wat minder geavanceerde compact camera kun je denken aan een prijs van tussen de 100 euro en 300 euro. Uiteraard zijn ze er voor minder geld of juist voor meer. Afhankelijk van uw wensen en eisen.

Geheugen

Het is belangrijk dat je camera over voldoende geheugen beschikt. Kom je er tijdens het duiken achter dat je geen foto’s of video’s meer kunt opslaan, dan ben je al te laat. En een onderwaterhuis open je het liefst niet, omdat er dan stofjes en/of vuil in kan komen te zitten. Koop daarom direct al een extra SD-kaart met voldoende geheugen.

Onderhoud door uzelf

Je kunt zelf voor een groot gedeelte het belangrijke onderhoud voor je rekening nemen. Inspecteer de o-ring regelmatig en vet deze in. Zuiver je onderwaterhuis ook regelmatig met schoon water. Laat je informeren over onderhoud die je zelf kunt doen.

Bron: http://www.tech66.nl/

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *