Cameravallen kiezen

Als fotograaf is het altijd erg mooi om te horen van andere soorten camera’s, manieren om zaken vast te leggen en om te horen van nieuwe technieken. Een van deze technieken is een cameraval, dit is een camera die wordt opgehangen in het bos, bij een weide of in de buurt van een huis. Het voornaamste doel is om foto’s of video’s te maken van dieren, soms om te achterhalen waar het overlast vandaan komt, soms om gewoon erg mooie beelden te maken. Het wordt zelfs door jagers gebruikt zodat zij kunnen achterhalen waar dat zij het beste kunnen gaan jagen, waar welke dieren zich bevinden enzovoorts.

Een goede cameraval kiezen is echter niet zo eenvoudig, daarom geven we je graag wat tips. Een goede cameraval kies je door te kijken naar onder meer de reikwijdte, de snelheid, de kwaliteit en het geheugen. De reikwijdte is van belang omdat de dieren soms op grote afstand kunnen staan van de camera, maar je wilt natuurlijk wel dat de camera aangaat als ze er staan en dat ze ook daadwerkelijk op beeld komen te staan.

De snelheid is van belang zodra een dier voorbij komt, als een dier langs rent en de camera is te langzaam heb je een loze opname. De kwaliteit spreekt eigenlijk voor zich, dit gaat puur over hoe goed de opnames en foto’s zelf zullen zijn zodra je deze gaat bekijken. Tot slot het geheugen en de accu, deze bepalen hoelang de camera in het bos of aan de boom kan blijven hangen. Een goede cameraval moet dus voldoen aan al deze voorwaarden.

Een goede cameraval kies je bij Jachtloods.nl, we vertellen je in ons blog en in onze winkel meer over. Hier lees je onder meer waar je nog meer op moet letten, welke merken de absoluut beste zijn van allen. Heb je vragen? Neem contact met ons op, want wij als echte jagers weten precies waar we jou in moeten adviseren.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *